MENU

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

0
14246
0

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΚΡΗΣ «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ» 18 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου

Ο Χώρος Τέχνης «ΗΩΣ» εγκαινιάζει την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μακρή, με γενικό τίτλο «Αγνωστοι Φίλοι»

Η έκθεση αποτελείεται από τελάρα διαδόρων διαστάσεων μικτής τεχνικής, με θέματα ως επί το πλείστον ανθρωποκεντρικά.

Ο ίδιος ο δημιουργός χαρακτηρίζει την τέχνη του ως «εξπρεσιονιστικής προέλευσης δραματική pop art, με ευτράπελο χαρακτήρα και θεματολογία ως πρόσχημα, μια και το ζητούμενο είναι να την ξεπεράσει και κυρίως να προκαλέσει ερεθίσματα αναδημιουργίας, τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους».

Τα θέματα του Γώργου Μακρή είναι παρμένα από την καθημερινότητα και την κοινωνική ζωή και ειδωμένα μέσα από την ευαισθησία του καλλιτέχνη με υποβόσκοντα ρομαντισμό, χιούμορ και υπαιγνιμούς. Είναι εμπνευσμένα από τη ζωή, το θάνατο, το υποσυνείδητο, τον πόθο και την αγωνία για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Είναι έργα καθαρά ανθρωποκεντρικά, ακόμη και όταν λείπουν εντελώς οι όποιες φιγούρες.

Οι εικόνες γίνονται ζωντανές και επιχειρούν να μας μεταφέρουν σ΄ένα πλασματικό κόσμο, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και η πραγματικότητα έχει ξεθωριάσει, μπροστά στην τρομερή δύναμη του υποσυνείδητου. Μικρά αντικείμενα και σύμβολα διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην οπτική αφήγηση.

Ο Γιώργος Μακρής έχει αξιοσημείωτη δεξιότητα και κινείται με άνεση τόσο σχεδιαστική όσο και χρωματική, στο πεδίο της απροκάλυπτα αφηγηματικής ζωγραφικής, δηλαδή στο πλαίσιο μιας ζωγραφικής που στη σύγχρονη εκδοχή της συνοδεύεται από τον όρο «μεταμοντέρνα».

Η ενότητα των έργων του σίγουρα προκαλεί στον θεατή μιά γκάμα συναισθημάτων που δεν είναι όλα ιδιαίτερα ευχάριστα. Σκοπός του όμως δεν είναι να μας χαροποιήσει, αλλά να μας δείξει τα διάφορα πρόσωπα της σημερινής ύπαρξης. Μας φέρνει αντιμέτωπους με μία σειρά καταστάσεων και με αυτό τον τρόπο μας παροτρύνει να ξυπνήσουμε, να αντιδράσουμε και να μην παραδοθούμε στον «ελάχιστο εαυτό». (Christopher Lash: «The minimal self: Psychic survival in troubled times.»)

Διάρκεια έκθεσης 18 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου

Ωρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 15:00

Xώρος Τέχνης «ΗΩΣ»: Χέυδεν 38, Πλ.Βικτωρίας.

Τηλ. 210 -8237111, e-mail: eosgallery@yahoo.gr